Interview with Matjaž Kek (Slovene)

[lang_sl]Intervju z Matjazem Kekom, aktualnim selektorjem slovenske nogometne reprezentance, večkratnim slovenskim državnim prvakom v vlogi igralca in trenerja, bivšim slovenskim reprezentantom, kapetanom različnih ekip, selektorjem mladinskih državnih selekcij… – človekom, ki je svet nogometa prepotoval podolgem in počez. Koliko so ga različne vloge zaznamovale kot človeka in osebnost? Kako se je skozi ves ta čas spreminjalo njegovo dojemanje timskega duha? Kolikšnega pomena je v karieri poklicnega nogometaša komunikacija in znanje tujih jezikov?

Modre in močne besede iz ust velikega nogometaša, marljivega nogometnega delavca, renomiranega strokovnjaka in nogometnega analitika.(30 min.) [/lang_sl][lang_en] Interview with Matjaž Kek,

… present coach of slovenian national squad, multiple champ of slovenian national championship as a player and as a coach as well, former member of slovenian national team, captain of more squads, coach of slovenian youth selections… – a person who has travelled all around the football globe.How much all this roles marked his personality?

How he changed comprehension of a team-spirit after all this years? How important it’s comunication and knowing as many foreign languages as possible for the career of professional footballer? Strong and wise words coming from the mouth of great footballer, diligent football worker, reputated expert and football analyst. (30 min.)

[display_podcast][/lang_en][lang_de]…derzeitiger Trainer der Slowenischen Nationalmannschaft – als Spieler und Trainer mehrfacher Meister in der Slowenischen Meisterschaft, ehemaliger Slowenischer Nationalspieler, Kapitän zahlreicher Mannschaften und Trainer der Jugendauswahl: Ein Mann, der die Fußballwelt kennt.

Wie haben all diese Rollen seine Persönlichkeit geprägt?

Hat er die Geheimnisse des Teamgeists nach all den Jahren ergründet?

Wie wichtig sind Kommunikation und Sprachkenntnisse für eine professionelle Fußballkarriere?

In diesem Interview lässt er uns an seiner großen Erfahrung teilhaben. (30 Min.)[/lang_de]